CATERING MENU

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie, mailowo

(zamówienia na poniższy katering przyjmujemy z około tygodniowym wyprzedzeniem, odbiór osobisty)

MENU WIELKANOCNE

  1. Patera Wielkanocne śniadanie – 95 zł/duża (6-7 osób); 80 zł/średnia (4-5 osób)
  2. Pasztet, pasztet z żurawiną, pasztet ze śliwką – 50 zł/kg
  3. Galaretki drobiowe – 5 zł/szt
  4. Sałatka jarzynowa (kartoffelsalat;) – 45 zł/kg
  5. Matjas w sosie chrzanowym – 55 zł/kg
  6. Mazurek makowy z bakaliami – 60 zł/12szt
  7. Mazurek pomarańczowy – 60 zł/12szt
  8. Sernik Wielkanocny z bakaliami – 130 zł/20szt
  9. Kruche ciasteczka – 110 zł/kg
  10. Żurek z jajkiem i białą kiełbasą – 40 zł/L
  11. Pierogi (z mięsem, ukraińskie, ze szpinakiem, z kapustą i grzybami) – 25 zł/8szt
Katering

ZUPA

  1. Rosół z makaronem
  2. Krem pieczarkowy
  3. Krem zielony (brokuły, groszek, por)
  4. Krem marchewkowy
  5. Krem jarmużowo – brokułowy
  6. Krem dyniowy (sezonowo)
Katering Katering

MIĘSO DO OBIADU

  1. Rolada wołowa
  2. Rolada wieprzowa
  3. Kotlet drobiowy
  4. Kotlet wieprzowy
  5. Kotlet wieprzowy z pieczarkami
  6. Kotlet drobiowy z pieczarkami
  7. De volaille z papryką
  8. De volaille z szynką
  9. De volaille z brokułami
  10. De volaille z suszonymi pomidorami i camembertem
  11. De volaille z zieloną pietruszką
  12. Kula drobiowa z porem i serem
  13. Kula drobiowa z boczkiem i warzywami
  14. Karczek peklowany
  15. Udko z kaczki
  16. Filet pod pierzynką (majonez, marchewka)
  17. Wyluzowane udko z pieczarkami
  18. Wyluzowane udko po węgiersku
  19. Pałeczki z kurczaka nadziewane mięsem i warzywami
  20. Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  21. Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie
  22. Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo - słonecznikowym
  23. Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
  24. Zawijaniec z karczku z borowikami
  25. Medaliony z kurczaka
  26. Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
  27. Roladki z kurczaka z camembertem i żurawiną
  28. Pierś indycza faszerowana
  29. Filet z kurczaka w migdałach
  30. Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
  31. Zapiekaniec z karczku z boczkiem, cebulą i majonezem
  32. Zapiekaniec drobiowy z ananasem
  33. Zapiekaniec drobiowy z pieczarkami
  34. Zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem
  35. Kieszeń wieprzowa z boczkiem i masłem czosnkowym
  36. Skrzydełka pikantne
  37. Żeberka w kapuście
  38. Żeberka na słodko – kwaśno
  39. Żeberka pieczone
  40. Golonko gotowane
  41. Golonko pieczone
  42. Szaszłyki drobiowe
  43. Bitki z karczku
  44. Schab w sosie porowym
  45. Karczek w sosie cebulowym
  46. Policzki wołowe
  47. Ozorki w sosie chrzanowym
  48. Pierś z kaczki w sosie ziołowym
  49. Pierś z kaczki w sosie winno śliwkowym
  50. Kurczak w sosie curry
  51. Drobiowe roladki w sosie cebulowym
  52. Filet drobiowy w sosie pieczarkowym
Katering Katering Katering

POLECAMY NOWOŚCI

  1. Filet z orzechami i pietruszką
  2. Sezamowa kula z indyka z kurkami
  3. Indyk rolowany ze szparagami
  4. Roladki schabowe z pietruszką i serkiem
  5. Schab z serowo ziemniaczanym puree
Katering Katering

SURÓWKI i SAŁATKI

  1. Kalafiorowa z koperkiem (sezonowo)
  2. Marchewka z porem
  3. Marchewka, ananas, czosnek
  4. Kapusta czerwona
  5. Surówka z czerwonej kapusty
  6. Buraczki z papryką
  7. Buraczki, jabłko, ogórek
  8. Kapusta biała z marchewką
  9. Kapusta biała, ogórek, koperek
  10. Surówka z białą rzepą
  11. Warzywa na parze (podawane na zimno)
  12. Warzywa pieczone z rozmarynem
  13. Seler z rodzynkami
  14. Kapusta pekińska
  15. Kapusta zasmażana
  16. Colesław
  17. Sałatka grecka
  18. Mix sałat z grzankami i fetą
  19. Mix sałat, camembert, żurawina
  20. Sałata lodowa, ser blu, winogrona, orzechy
  21. Rucola, roszponka, awokado, ogórek
  22. Brokuł, pomidory, pestki dyni
Katering Katering

DODATKI SKROBIOWE

  1. Kluski białe
  2. Kluski ciemne
  3. Frytki
  4. Ziemniaki z koperkiem
  5. Dufinki – kluski opiekane
  6. Ćwiartki ziemniaczane
  7. Ziemniaczki z boczkiem i ogórkiem
  8. Skubańce

Cena zupy – 10 zł/osobę.

Cena drugiego dania - 60 zł/osobę. Cena zawiera 2 kawałki mięsa na osobę, surówki oraz dodatki skrobiowe (kluski, ziemniaki, frytki, itp).

Odbiór osobisty.

Katering Katering

POLECAMY RÓWNIEŻ:

  1. Bogracz – 25 zł porcja
  2. Barszcz z krokietem – 20 zł porcja
  3. Strogonow wołowy – 25 zł porcja
  4. Strogonow drobiowy – 22 zł porcja
  5. Gulasz wieprzowy na winie – 22 zł porcja
  6. Flaczki – 20 zł
  7. Żurek – 18 zł porcja

PIEROGI

  1. Pierogi z mięsem
  2. Pierogi ukraińskie
  3. Pierogi ze szpinakiem
  4. Pierogi z kapustą i grzybami

Porcja 8 sztuk, cena 25 zł.

Katering Katering

ZIMNA PŁYTA

  1. Duża patera z zimnymi przekąskami - 95 zł
  2. Gruszki na sałacie z serem pleśniowym
  3. Kurczak z makaronem, brokułami i marchewką
  4. Tuńczyk z roszponką, rukolą i pomidorkami cherry
  5. Nicejska z tuńczykiem
  6. Kurczak wędzony z makaronem ryżowym i ogórkiem
  7. Makaron ryżowy, szynka, ogórek, koperek, kukurydza
  8. Tortellini pomidor, ogórek, salami, ser feta
  9. Tortellini z pomidorami i ogórkiem
  10. Roszponka, boczek, grzanki, sos musztardowy
  11. Seler naciowy, rukola, papryka, szynka
  12. Ser żółty, szynka, ogórek, jabłko
  13. Mix sałat, kurczak, pomidory, grzanki
  14. Mix sałat z kurczakiem, karmelizowanymi orzechami i mandarynką
  15. Makaron, suszone pomidory, oliwki, rukola
  16. Czarna fasola, por, ananas, ser żółty, kukurydza
  17. Pomidor, ciecierzyca, awokado, oliwki, ser feta
  18. Szpinak, ciecierzyca, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, ser feta
    1. Cena sałatek (pozycje od 2 do 18) wynosi 25 zł mniejsza porcja, 32 zł większa porcja.

      MENU BARBÓRKOWE

      1. Golonka pieczone, ziemniaki lub ćwiartki ziemniaczane, kapusta zasmażana - 50 zł
      2. Żeberka piwne, ziemniaki lub ćwiartki ziemniaczane, kapusta zasmażana - 47 zł
      3. Karczek BBQ, ziemniaki lub ćwiartki ziemniaczane, kapusta zasmażana - 47 zł
      4. Swojski smalec - 15zł/300ml.

      MENU WIGILIJNE

      1. Moczka - 55 zł/litr
      2. Piernik świąteczny z bakaliami - 7 zł/szt. (min. 12 szt.)
      3. Kruche ciasteczka 110 zł/kg
      4. Barszcz czerwony czysty - 28 zł/litr
      5. Krem grzybowo - pieczarkowy z grzankami - 40 zł/litr
      6. Kapusta z grzybami - 40 zł/kg
      7. Uszka z grzybami - 95 zł/kg
      8. Śledź w śmietanie 50 zł/kg
      9. Pierogi z mięsem / ukraińskie / ze szpinakiem / z kapustą i grzybami - porcja 8 sztuk cena 25 zł
      Katering Katering

      Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie, mailowo. Odbiór osobisty.